WELCOME






'WELCOME TO MY BLOG
SUASANA SENJA'

KAWAN-KAWAN

PENGIKUT TEGAR

19 November 2010

Korban

hye semua. SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

pada hari raya korban (aidiladha) yang lepas, kami sekeluarga buat sedikit
korban (lembu).

so aku nak share la pic yang aku snap sambil-sambil menolong semasa dalam
proses menyembelih sehingga mengagihkan.

nasihat: kepda sesiapa yang alergik darah sila tutup mata.hihi

(ini danish anak sedara yang pertama)
sempat lagi bergambar dengan lembu.



setelah pak imam menyembelih lembu ini, kita orang biarkan sebentar.
time tu bunyi la dengkurang dekat tengkorok die, kroihh kroihh.
ala macam korang berdengkur malam-malam sambil buat peta dunia tu..kihkih



ni pulak time melapah, boleh pulak aku snap time tengah pegang kaki die tu.kihkih.
haa, bagi sape yang tak pernah tengok usus lembu, itu lah dia.kihkih


pic ni tersesat pulak.
ini aku focus zoom lebih sikit kasi tengok darah tu..kihkih.
amacam?


ini pun pic sesat,
time lembu dah nyawa-nyawa ikan tu ktrang release la ikatan kaki die.

disebabkan oleh tenaga kerja yang tak ramai, hanya kami sekeluarga
so pak imam suggest ikat pada pokok.

kalau tak ikat mau juga melambung semua. almaklumlah semua pun bukan
si badang yang kuat setelah makan muntah alien..kuikui

akak aku ada ambil video, nanti aku mintak die upload dekat youtube aku
paste link di entry akan datang.

sori la geng, daging korban nak jugak pass dekat korang, tapi tak tahu alamat la.kuikui

inilah kisah aku time hari raya haji yang lepas. tahun depan kalau sembelih kerbau aku
story lg...kuikui..

selamat beramal
YANG BAIK JADIKAN TELADAN,
YANG BURUK BUANG DALAM TONG SAMPAH

2 comments:

"missrivebell mumun" said...

ala.. tak bagi pun..
bukan xtau alamat kite.. haha

MOHD ZAKI said...

dahulukan jiran..kuikui..next year la